Oplev videnskaben bag øl i Tommerup

dato

Kom til et spændende foredrag i Kulturhus Rytterskolen, hvor Carlsberg Laboratoriums ledere deler deres viden om ølproduktion og banebrydende forskning. Foredraget finder sted tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 og inkluderer smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Carlsberg er kendt for mere end bare ølbrygning. Deres forskningslaboratorium har gennem årene bidraget til videnskaben med store opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. I dette foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, dykke ned i de videnskabelige aspekter af ølproduktion.

Fra byg til bæredygtighed

Foredraget vil omhandle forædling af byg og humle, og hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt. Deltagerne vil få indsigt i maltningens betydning for malttypernes smag og udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.

Klimatolerante fødevarer og historisk DNA

Der vil også være fokus på den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, som kan forbedre planters kvalitet under forskellige klimatiske forhold. Derudover vil fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland blive diskuteret for at forstå fortidens plantetilpasning til klimaændringer.

Praktisk information

Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Kulturhus Rytterskolen, Ryttergade 3, 5690 Tommerup
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut