Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til videnskabelige gennembrud som rendyrkning af gær og udvikling af pH-skalaen. Dette foredrag giver dig mulighed for at dykke ned i laboratoriets forskning og udvikling af ingredienser til ølproduktion.
Forskning og innovationUnder foredraget vil Carlsberg Laboratoriums leder, Birgitte Skadhauge, og brygmester, Erik Lund, fortælle om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. De vil også præsentere udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.
Klimatolerante fødevarerForedraget vil også fokusere på den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Du vil få indsigt i, hvordan forskningen hjælper med at forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimaforhold. Desuden vil der blive talt om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indblik i fortidens klimatilpasninger.
Undervejs i foredraget får deltagerne serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås i foredraget. Arrangementet varer en halv time længere end normalt og streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab.
Praktiske informationer
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Det Grønne Røde Kors hus, Tallerupvej 22, 5690 Tommerup
Entré: 30 kr
Arrangør: Røde Kors og Tommeruppernes Lokalråd
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.
Følg foredragets nyhedsbrev eller sociale medier her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her